Home esdeveniments XAVIER CALVET “CROSSWINDS”

XAVIER CALVET “CROSSWINDS”

Va de masos!

Els Festivals de Calonge – Espectacles tot l’any us convidem al nou format  “Va de masos!”

Va de masos! és contacte directe amb la natura, amb la pagesia tradicional del nostre poble, és una simbiosi perfecta entre Música, Cultura i Terra. Una oportunitat molt única per assaborir a fons diverses propostes artístiques, a l’hora que ens endinsem en alguns dels racons més desconeguts de la nostra vila.

La música de Xavier Calvet és felicitat. Sempre ho ha sigut. Ja ho era quan liderava Bullitt, un grup entre l’indie rock, l’emo i el punk rock més melòdic amb el que va gravar quatre discos, i que sempre és recomanable recuperar i revisar. I, sobretot, ho és ara, quan en solitari ha trobat definitivament les coordenades sonores amb les que conduir la seva trajectòria. Una nova etapa que va iniciar amb Firebird (2017), disc del que ha sigut impossible no començar a enamorar-se’n i que segueix amb aquest nou Crosswinds (2019), àlbum amb el que definitivament ens hi enamorem. Una petita gran obra mestra de pop lluminós envernissat d’americana i l’agradable melangia que desprenen els acords en clau country alternatiu.

Inspirat per aquest estrany moment a la vida al qual s’hi arriba quan s’està a punt de complir els 40; d’aquella barreja de sensacions han sortit onze composicions que Xavier Calvet ha amagat sota l’il·lustratiu títol de Crosswinds (vents creuats). És la confessió de qui sent que ha arribat a la meitat del camí. Però lluny de caure a la depressió i el desànim, les noves creacions dibuixen una preciosa posta de sol (molt probablement la que deu gaudir cada dia a Sant Feliu de Guíxols, aquest magnífic racó de la Costa Brava on s’hi refugia des de fa uns anys) amb la serenitat i el convenciment que demà tot tornarà a començar i molt probablement, per a millor.

Sí, Crosswinds és com una porta oberta a una maduresa que no desemboca en un descens vital sinó en la plena realització personal i creativa després d’anys de batalles. És la metàfora exposada al tall inicial, ‘The Runner’, cançó amb ecos a The War on Drugs d’Adam Granduciel que ens descobreix la història d’un corredor de fons que no s’ha cansat de perseguir els seus somnis. Inici espectacular que prossegueix amb el single total “Lovers for All Time” i una “Hard To Believe It” no massa allunyada del Ryan Adams més optimista. Bellesa infinita que Xavier Calvet segueix dibuixant a la intimista “The Sunlight Brigade”, o a la radiant lluminositat de “Windy Winter”, “Get a Job”, “Meet Me in the Crowd”… i conclou amb la reflexiva “Old Days”, on gira la vista enrere per fer les paus amb el passat i poder seguir avançant. Xavier Calvet és felicitat. La felicitat de poder gaudir de discos com Crosswinds.

(Oriol Rodríguez)

Gaudiu d’aquesta experiència!

The event is finished.

Date

jul. 20 2021
Expired!

Time

20:00

Cost

0-14 €

Etiquetes

Aforament limitat

Localització

Calonge i Sant Antoni
Associació dels Festivals de Música de Calonge

Organitzador

Associació dels Festivals de Música de Calonge
Website
https://festivalsdecalonge.cat
QR Code